Genezen vriendinnen zetten zich in voor andere ernstig zieke kinderen.

Genezen vriendinnen zetten zich in voor andere ernstig zieke kinderen.
28 september 2016


Iris (23) uit Braamt en Eline (22) uit Zutphen hebben veel met elkaar gemeen. De meiden woonden tegelijkertijd in Zutphen. Toch bloeide hun vriendschap pas op door de moeilijke periode waar ze allebei doorheen gingen. 

Iris en Eline lagen maandenlang in het Radboud UMC in verband met een levensbedreigende ziekte. Om in deze periode ook weer eens gewoon kind te kunnen zijn, vervulde Make-A-Wish Nederland hun liefste wens. De vriendinnen hebben tijdens hun wensvervulling veel positieve energie gekregen.

Een zware periode
Iris was 15 jaar oud en kreeg vreselijk nieuws. Er was lymfeklierkanker bij haar geconstateerd. Dit was de start van een zware periode. Het ging een tijd zo slecht dat ze bijna niet meer van haar ziekenhuiskamer af kwam. Tegelijkertijd lag Eline, toen (15) jaar, in het ziekenhuis. Ze streed hier voor de tweede keer tegen leukemie. Door de vele complicaties is Eline negen maanden lang niet thuis geweest.

Glee in Los Angeles
Ondanks de nare periode kon Iris nog steeds genieten van de Amerikaanse serie ‘Glee’. Make-A-Wish Nederland organiseerde voor haar een bezoekje aan een opname van de serie in Los Angeles. Als kers op de taart mocht Iris de cast ontmoeten. Tot slot kon ze zich vermaken in de Universal Studios. Iris: “De wensvervulling was spannend, maar fantastisch! Ik heb nog steeds een boek met alle foto’s. Toevallig heb ik er laatst nog in gekeken. Ik voelde mij tijdens deze dagen heel speciaal. Je werd bijvoorbeeld vervoerd in een limousine. Nog regelmatig ben ik blij dat ik dit mee heb mogen maken”.

Koken, puzzelen en slapen op een cruiseschip
Ook de liefste wens van Eline werd door Make-A-Wish Nederland in vervulling gebracht. Zij bezocht restaurant Las Palmas van topkok Herman den Blijker. De verrassing werd nog groter toen zij hoorde dat ze met Herman in de keuken mocht staan. Eline: “Hij was hartstikke aardig. We hebben gesproken over van alles en nog wat”. De volgende stop was ‘Denksport’. Eline kreeg een kijkje achter de schermen bij het bedrijf, bekend van de puzzelboekjes. Ze houdt ontzettend veel van puzzelen en kreeg meteen een hele lading aan sudoku’s en kruiswoordpuzzels mee voor thuis. De dag werd afgesloten op een groot cruiseschip. Eline kreeg hier als grote massageliefhebber een heerlijke behandeling en kon vervolgens slapen op de golven.

De bloei van een vriendschap
De moeders van de jonge strijders spraken elkaar regelmatig op de ziekenhuisgang. Iris en Eline waren op dat moment te ziek om elkaar te bezoeken. Op een gegeven moment lukte het om elkaar met de rolstoel te zien. Het blijkt de start van een hechte vriendschap, want toen het weer wat beter ging onderhielden de meiden regelmatig contact via social media. Dit contact groeide uit tot concertbezoeken en andere afspraakjes. Nog steeds zien Eline en Iris elkaar regelmatig. Dit is niet voor niets: ze begrijpen elkaar.

Wenstafette
De vriendinnen zijn gelukkig beiden genezen verklaard! Ze denken nog regelmatig terug aan de wensvervulling. Eline: “Ik gun alle zieke kinderen zo’n beleving”. Ze hoeven er dan ook niet lang over na te denken om mee te lopen met de Wenstafette. Voor Iris en Eline is de dag extra speciaal. Iris:: “Het is mooi om dit samen te kunnen doen”.

Help Iris en Eline om de kracht van hun wens door te geven door te doneren: 

Direct naar

Doneer nu Inschrijven Make-A-Wish Nederland
ANBI

Recente donaties

Overzicht donaties >>

Donatieteller

0,00
€ 100.000
 

Sponsoren