Zoé Fortuin (11) wil heel graag iets terugdoen voor Make-A-Wish

Zoé Fortuin (11) wil heel graag iets terugdoen voor Make-A-Wish
17 september 2016


De stichting Doe een Wens bezorgde haar een onvergetelijke dag. De verrassing en blijdschap waren groot. Nu wil Zoé iets terugdoen voor andere zieke kinderen. Ze gaat koekjes en minicupcakes bakken voor stichting Make a Wish, de opvolger van Doe een Wens. Ook wil Zoé lege flessen in Ruurlo ophalen. Het statiegeld is voor Make a Wish. De komende weken zal ze zich inzetten voor dit goede doel.

De actie eindigt op zondag 2 oktober. Op die dag houdt Make a Wish een estafetteloop bij kasteel Groeneveld in Baarn. De zogeheten Wenstafette moet een feestelijke dag worden, waar zoveel mogelijk kinderen aan mee kunnen doen. Haar moeder Vera juicht de actie van harte toe. Make a Wish is een organisatie die volgens haar veel ondersteuning verdient. Zij is niet vergeten hoe haar dochter en de rest van de familie destijds een prachtige dag beleefde. “De dag stond in het teken van de wensen van Zoé. Ze werd met haar familie opgehaald met een limousine en verzorgde onder andere haar eigen My little pony. Ook mocht ze paardrijden, ontmoette ze Disneyprinsessen en kreeg ze haar eigen eenhoorn. Daarnaast werd ze de hele dag behandeld als een prinses.

Die dag heeft veel indruk op ons gemaakt. De reden was naar, maar we hebben wel een mooie dag gehad. Daar denken we er met plezier aan terug”, zegt haar moeder. Met Zoé gaat het inmiddels veel beter. Zij heeft een zogeheten laaggradige hersentumor. Daarvoor werd ze twee keer geopereerd. Nog steeds moet ze voor controles naar het ziekenhuis. Wellicht volgen er nog bestralingen of een operatie in de toekomst. Maar daar willen Zoé en haar moeder Vera nu nog niet aan denken. “

Nu wil ik graag iets voor Make a Wish doen. Deze week begin ik met bakken. Ik maak koekjes en ga die verkopen. Ook wil ik minicupcakes maken en verkopen. Dat zijn kleine gebakjes”, legt Zoé uit. Ook gaat Zoé langs de huizen in Ruurlo om lege flessen in te zamelen. Een streefbedrag heeft ze niet. “Ik zie wel hoeveel geld de actie oplevert.” In totaal is er voor de Wenstafette al meer dan 22.000 euro aan donaties binnen. Dat bedrag moet nog fors oplopen. Zoé doet ook mee aan de estafette. Ze loopt samen met haar oudere broer Cedric (14). Het tweetal wil hardlopen. Maar dat is niet verplicht. “Er zijn ook zieke kinderen, die niet kunnen hardlopen. Wandelen mag ook”, weet moeder Vera.

Op de site van Wenstafette is te lezen dat veel meer kinderen zich inzetten voor Make a Wish. Doneren kan aan een wenskind of aan de organisatie zelf. Ook kunnen donateurs op de site een persoonlijke boodschap schrijven. Info: www.wenstafette.nl/11_889_Zoé_Fortuin.aspx

Direct naar

Doneer nu Inschrijven Make-A-Wish Nederland
ANBI

Recente donaties

Overzicht donaties >>

Donatieteller

0,00
€ 100.000
 

Sponsoren