Laurens over zijn wens; "The force is strong"

Laurens over zijn wens;
22 augustus 2016


In 2014 werd er bij Laurens Non Hodgkin ALCL, een zeldzame en agressieve vorm van lymfklierkanker, geconstateerd. Een vorm waarbij je letterlijk de tumoren ziet groeien en dan alleen die uitwendig zichtbaar zijn. Was er in mei nog sprake van stadium 1, bleek het al heel snel stadium 4 te zijn. Alleen zijn ruggenmerg en hersenen bleken nog niet aangetast te zijn. Gelukkig was het genoeg om een curatieve behandeling te starten.

Na zijn tweede chemokuur was Laurens zo verzwakt (minus 25 kilo) dat hij nog maar één verzoek had; ”Mama plug me maar uit, ik wil thuis sterven.” Een verzoek waarvan ik nooit had gedacht in te stemmen, maar het toch direct deed. Laurens herhaalde zijn verzoek in het ziekenhuis. Zij hebben echter alles gedaan om hem lichamelijk weer op te peppen. Het lukte.Bij zijn volgende kuur ging het niet goed met Laurens, hij bouwde niet meer. Laurens grootste hobby, bouwen met Lego, was te veel. Op dat moment werd Laurens aangemeld voor Make-A-Wish Nederland. Zijn allergrootste wens, een bezoek brengen aan Legoland werd thuis besproken en trots liet hij zijn collectie zien. Toen aan Laurens werd verteld dat hij naar Legoland mocht, en dan ook nog eens tijdens het Star Wars weekend, was hij helemaal van de kaart. Dit moment heeft zijn leven veranderd! Laurens veranderde van een jongen, door de situatie te oud voor zijn leeftijd en die zijn eigen begrafenis plande, in een jongen wie zijn droom werkelijkheid kon worden. Op dit moment zag ik weer de vonk. Net als bij ET begon hij te gloeien.

Tijdens de ondraaglijke dagen van de chemokuur kwam er altijd wel iemand hem een aai over zijn kale bol geven en fluisterde dan in zijn oor: ‘Denk aan Legoland, Laurens’. Ook al zag je het niet, op dat moment was zijn vastberadenheid bijna tastbaar. Legoland, Star Wars! Het was zijn lifeline. De vonk en zijn wil om door te gaan werden sterker en sterker. Met zijn wens in het vooruitzicht kreeg hij steeds meer kracht om zijn behandelingen vol te houden. Doordat de reis in juni gepland was gaf het hem ook de zekerheid dat iedereen er zeker van was dat hij er in juni nog zou zijn. “Ik ga in juni naar het Star Wars weekend in Legoland”. Op 31 december kregen wij te horen dat Laurens schoon was. Een wonder!

Het was zover, de wens van Laurens ging in vervulling. We werden naar Schiphol gebracht en mochten businessclass vliegen. Het was zo heerlijk om de kinderen (Laurens en zijn zusje Iris) te zien genieten. Na het landen mochten ze nog in de cockpit kijken.

Aangekomen in Legoland begon Laurens als een echte LEGO-fan alles te inspecteren. .“Geweldig! Wat moet dat heerlijk zijn als je als designer onbeperkt toegang hebt tot alle blokken”. In het park ging Laurens direct naar de grote X-Wing Fighter, een ongelofelijke ervaring. Het was zo heerlijk om Laurens en ook Iris zo zien te genieten.

De volgende dag stonden bij de receptie twee Stormtroopers, een Scouttrooper en een Bountyhunter klaar, hij vond het helemaal geweldig zijn dag kon niet meer stuk! Toen kwam er een Harlekijn van Legoland die verteld dat hij met hem het park in ging. Fantastisch. We waren helemaal verbouwereerd toen de troopers met Laurens mee gingen als zijn persoonlijke escorte. Ik moest er gewoon van huilen. Dit was zó mooi. Laurens gaf gewoon licht van geluk. Ik heb hem in tijden niet zo zien stralen. In plaats van naar de parade kijken, wás hij de parade. Dit was zo veel meer dan zijn wens. Net toen we dachten dat het niet mooier kon, werd het toch nog mooier. Hij kreeg van de troopers een miniatuurtrooper, diverse badges en ID-cards. Daarna kreeg hij van Legoland ook nog eens een fantastische doos met LEGO. De draak Smaug. Iris werd ook niet vergeten en kreeg ook een schitterende doos LEGO Creator. Het was een overdonderende ervaring en het leuke was dat Laurens dingen deed die hij normaal nooit zou doen: hij is in iedere achtbaan geweest die er was. Het was van het begin tot het eind een fantastische reis, onbezorgd genieten van elkaar en de moeizame tijd vergeten.

Het vooruitzicht naar en de beleving van deze wensvervulling, heeft Laurens en ons veel kracht en een fantastische herinnering gegeven. De toekomst is onzeker en fragiel. Laurens is echter vastberaden om terug te keren naar Legoland, het liefst aangesloten bij het 501ste legioen. En het zou me niet verbazen als het gaat gebeuren. Want zoals ze zeggen: “The force is strong.”

Direct naar

Doneer nu Inschrijven Make-A-Wish Nederland
ANBI

Recente donaties

Overzicht donaties >>

Donatieteller

0,00
€ 100.000
 

Sponsoren