De kracht van de wens van Joséphine

De kracht van de wens van Joséphine
10 augustus 2016


Joséphine geeft de kracht van haar wens door op 2 oktober tijdens de Wenstafette. Joséphine gunt alle nieuwe wenskinderen ook een wensvervulling! De kracht die haar wensvervulling haar heeft gegeven in de periode dat zij ziek was, is heel groot! Nu wil ze deze kracht doorgeven door mee te doen aan de Wenstafette.

Steun jij haar ook tijdens de Wenstafette? Ga naar de profielpagina van Joséphine en steun haar! 

>>Profielpagina van Joséphine<<
Wenstafettedeelneemster Joséphine denkt nog dagelijks terug aan haar wensvervulling en tijdens ziekenhuisbezoeken tovert het fotoboekje van haar wensvervulling weer een lach op haar gezicht! Dat is de kracht van de wensvervulling van Joséphine, nu 6 jaar. Eind vorig jaar kwam haar allerliefste wens uit toen ze het zo hard nodig had: wonen in een kasteel. 

Joséphine haar wensvervulling:
Als we bij Joséphine willen aanbellen doet ze de deur al open en laat ons springend van enthousiasme binnen. De uitnodiging van Prinses Eva neemt ze graag aan en als ze het jurkje aantrekt met de schoentjes voelt ze zich een echt prinsesje. Ze vindt het wel spannend om naar zo’n groot kasteel te gaan, maar omdat haar ouders, zusje en broertje ook meegaan, kan ze niet wachten. Er komt een roze limousine voorrijden die ze wel heel erg mooi vindt. Ze springt erin en installeert zich voor de rit naar Haarzuilens.

Prinses Joséphine
Als we aankomen bij Kasteel De Haar kijkt ze haar ogen uit. “Dit is wel een heel groot kasteel” zegt ze, en haar ogen glunderen als ze het bordes oploopt. De Lakeien Janine en Rianne laten haar de bibliotheek zien. Dit is haar dagverblijf en dat is ook wel te zien aan de prinsessentaart die op tafel staat met haar naam erop. Als de taart wordt aangesneden vertelt Lakei Janine dat er een kroontje voor haar is. Haar zusje Sophia helpt met de ceremonie en dan is het officieel: prinses Joséphine is gekroond.

Prinsessen kunnen ook dansen
We krijgen een rondleiding door alle vertrekken waarbij Joséphine honderduit vraagt en zelf ook al veel kan vertellen over de ridders en prinsessen. Als de deuren van de balzaal open gaan, klinkt daar muziek en staat ballerina Ellen te wachten om Joséphine een echte dansles te geven. Wat vindt ze dat geweldig, want die ochtend zei ze nog dat ze zo moeilijk kan kiezen tussen prinses of danseres zijn. Ze geniet met volle teugen.

De hertjes voeren
Na deze ochtend heeft iedereen wel trek en gaan we pannenkoeken eten in het koetshuis. En “poppetjes” pannenkoek is haar keuze. Dan komt er een witte koets met mooie zwarte paarden voorrijden. Met haar familie rijden ze statig in de witte koets naar de hertjes om hen te voeden. Terug gekomen staat er ineens een astronaut. Nog een beetje onwennig neemt ze een cadeau in ontvangst; haar eigen ster die nu de naam Joséphine draagt!

Op zoek naar de schat
Als we wat drinken komt lakei Janine vertellen dat er een schatzoeker in de tuin rondloopt die hulp nodig heeft van de prinses. Na goed zoeken heeft ze een schatkist gevonden met haar naam erop. Natuurlijk met kadootjes voor haar zelf, Sophia en broer Aloïs.

Alles herbeleven
Het is al donker als de limousine voorrijdt om hen naar huis te brengen. Daar wacht nog een laatste verrassing. Er wordt een heerlijke maaltijd bereid zodat ze aan tafel met elkaar de dag nog eens kunnen doornemen. Na het eten naar bed en dromen van de avonturen die ze heeft beleefd!

Direct naar

Doneer nu Inschrijven Make-A-Wish Nederland
ANBI

Recente donaties

Overzicht donaties >>

Donatieteller

0,00
€ 100.000
 

Sponsoren