Werven van sponsorgelden

Werven van sponsorgelden
Sponsoren vinden? Iedereen kan het. Ook dit jaar willen we weer een zo hoog mogelijk bedrag ophalen tijdens de Wenstafette. Om je daarbij te helpen, hebben we een aantal tips op een rij gezet. Voordat je begint, zorg je natuurlijk dat je profielfoto, persoonlijke motivatie en doelstelling is ingevuld.  

Sponsor jezelf

Begin bij je inschrijving met een donatie aan jezelf. Het inspireert jouw sponsoren om dit goede voorbeeld te volgen.


Nee heb je, ja kun je krijgen
Durf te vragen! De allerbelangrijkste reden dat mensen je sponsoren met een gift, is simpelweg omdat je het ze persoonlijk vraagt. Wees niet bang om te vragen, want je vraagt het niet voor jezelf maar voor een belangrijk doel: de kracht van een wens doorgeven aan anderen die het zo hard nodig hebben.

 Aan wie kun je een sponsorbedrag vragen? Denk aan familie, vrienden, buren, je collega’s of studiegenoten, je sportclub, kennissen, werkgever en zelfs de juffrouw of meester wil je vast sponsoren.


Social media

Gebruik Facebook om al je vrienden via persoonlijke berichten en publieke updates te benaderen. Betrek ze bij je trainingen en hoe je sponsoring verloopt en vraag ze om een bijdrage. Verwijs altijd naar je persoonlijke pagina op de website van de Wenstafette. Zet Twitter hier ook voor in en gebruik de hashtag #wenstafette.


Stel een sponsorlijst op

Maak een lijst met daarop mensen en bedrijven die je een sponsorbijdrage gaat vragen. Bedenk met welk verhaal je die persoon benadert. Waarom zou jij jouw wens willen doorgeven? Of wat heeft de wensvervulling voor jou betekend.

Organiseer een actie

Verzin een originele actie en vraag de support van je omgeving. Je kunt taartjes bakken, auto’s wassen of iets waar je goed in bent veilen. Kijk wat onder je vrienden en familie leeft en speel daar handig op in. Zet zelf een evenement op touw. Bijvoorbeeld een benefietconcert, een kookcursus of een buurtbarbecue.


Benader de lokale ondernemer

De bakker om de hoek, de lokale supermarkt of je favoriete restaurant: allemaal ondernemers die je kunt mobiliseren om met jou in actie te komen. Zorg dat je een goed verhaal hebt en benader ze persoonlijk. Ze vinden het ook vaak leuk als je een tegenprestatie bedenkt.

Betrek je sponsoren

Blijf in contact met je sponsoren. Laat regelmatig iets van je horen en bedank ze allemaal persoonlijk na afloop. 


Benader lokale media

Benader je lokale krant of het lokale radio- of televisiestation. Die vinden het vaak leuk om aandacht te besteden aan jouw sportieve prestatie. Een interview is al snel gemaakt en kan je enorm helpen bij het werven van sponsoren.

Download het promotiemateriaal

Je kunt ons promotiemateriaal downloaden om te verspreiden, zoals het logo, posters en de banner van de Wenstafette.

Een speciale dag?
Binnenkort een verjaardag of een groot feest van een familielid? Sla je slag! Vertel iedereen waar je mee bezig bent en vraag hen om in plaats van een cadeau een bijdrage te leveren aan jouw initiatief. 


Rommel op zolder?
Ruim je zolder op en verkoop spulletjes die je niet meer nodig hebt via Marktplaats of een rommelmarkt. Zo haal je geld op én heb je een opgeruimde zolder.


Direct naar

Doneer nu Inschrijven Make-A-Wish Nederland
ANBI

Recente donaties

Overzicht donaties >>

Donatieteller

0,00
€ 100.000
 

Sponsoren